Waarom een boxspring?

Iets voor mij?

U zou een boxspring moeten aanschaffen als u op zoek bent naar comfort, ondersteuning, hygiëne, duurzaamheid en esthetiek in uw slaapkamer. Een boxspring biedt u een comfortabele nachtrust door de opstaande rand en pocketveren die uw lichaam extra steun en comfort bieden. Het metalen frame en de oplegplaat bieden uw lichaam een solide basis, waardoor u minder risico loopt op rug- en nekpijn. Daarnaast is het makkelijker om uw boxspring schoon te houden en allergieën te voorkomen. Bovendien zijn boxsprings vaak van hoge kwaliteit en dus duurzaam, waardoor ze langer meegaan. Ten slotte wordt een boxspring vaak gezien als een luxe meubelstuk, waardoor het een aanvulling is op de inrichting van uw slaapkamer.

Wat is een boxspring?

De benaming boxspring komt uit het Engels en is simpel gezegd een bak met veren (box spring). Deze beklede box met veren is de fundering voor het matras en staat op poten van metaal of hout. In feite is het een verhoogde bedbodem. In de box zitten bonell veren of pocketveren.

Waar kan je een boxspring kopen?

De boxspring is in België aan een opmars bezig. Deze heeft zijn oorsprong uit de hotelindustrie.

De ervaring van luxe hotelbed kan je dus vergelijken met het slapen in een boxspring.

Waarom is een topper noodzakelijk bij een boxspring?

Een topper is dunne matras die de onder liggende pocketvering matras ontlast. Hierdoor gaat de pocketveringmatras langer mee. De hoes van een topper is ook kleiner waardoor deze gemakkelijker is om te wassen in de wasmachine

Welke topper is goed voor je rug?

Een topper is een dunne laag matras die bovenop een bestaand matras wordt gelegd. De topper fungeert als een extra comfortlaag en is verkrijgbaar in verschillende materialen, zoals schuim, koudschuim of dons. Het is een populaire oplossing voor mensen die op zoek zijn naar extra comfort, maar niet willen investeren in een nieuw matras. De topper verbetert het ligcomfort, corrigeert eventuele oneffenheden in het bestaande matras en kan ook bijdragen aan een betere nachtrust door het verminderen van drukpunten en het bevorderen van een juiste houding tijdens het slapen.

Waaruit bestaat een boxspring?

  1. Metalen frame: het frame van een boxspring bestaat uit stevig metaal en zorgt voor de basis van het bed.

  2. Oplegplaat: de oplegplaat ligt bovenop het metalen frame en biedt extra steun.

  3. Pocketveren: de pocketveren liggen op de oplegplaat en vormen de kern van de boxspring. Deze veren bewegen onafhankelijk van elkaar en bieden het lichaam extra steun en comfort.

  4. Schuim: sommige boxsprings bevatten ook schuimlagen, die extra comfort en ondersteuning bieden.

  5. Matras: de boxspring wordt afgewerkt met een matras, die verkrijgbaar is in verschillende materialen en comfortniveaus.

  6. Hoofdbord: sommige boxsprings hebben ook een hoofdbord, dat fungeert als een aanvulling op het uiterlijk van het bed en een comfortabele leuning biedt voor het lezen of tv-kijken in bed.

 


Je wil meer weten over?

Bekijk meer