Waarom een boxspring?

Boxspring? of iets anders?

Als u op zoek bent naar de ultieme combinatie van comfort, ondersteuning, hygiëne, duurzaamheid en esthetiek in uw slaapkamer, dan is een boxspring de perfecte keuze. Dankzij de opstaande rand en pocketveren biedt een boxspring u een comfortabele nachtrust en de nodige ondersteuning voor uw lichaam. Bovendien zorgt het metalen frame en de oplegplaat voor een stevige basis, waardoor u minder kans loopt op rug- en nekpijn. En als u last heeft van allergieën, dan is een boxspring makkelijker schoon te houden en te onderhouden dan traditionele bedden. Daarnaast zijn boxsprings van hoge kwaliteit en gaan ze langer mee dan andere bedden. En last but not least, een boxspring voegt een luxe uitstraling toe aan uw slaapkamer en is daarmee een stijlvolle aanvulling op uw interieur.

Boxspring het prijzenpaleis

Wat is een boxspring?

De benaming boxspring komt uit het Engels en is simpel gezegd een bak met veren (box spring). Deze beklede box met veren is de fundering voor het matras en staat op poten van metaal of hout. In feite is het een verhoogde bedbodem. In de box zitten bonell veren of pocketveren.

Waar kan je een boxspring kopen?

Er zijn verschillende winkels en online winkels waar je in België een boxspring kunt kopen. Het is aan te raden om verschillende aanbieders te vergelijken op prijs, kwaliteit en service voordat je een keuze maakt.

De boxspring is in België aan een opmars bezig. Deze heeft zijn oorsprong uit de hotelindustrie. De ervaring van luxe hotelbed kan je dus vergelijken met het slapen in een boxspring.

Waarom is een topper noodzakelijk bij een boxspring?

Een topper is dunne matras die de onder liggende pocketvering matras ontlast. Hierdoor gaat de pocketveringmatras langer mee. De hoes van een topper is ook kleiner waardoor deze gemakkelijker is om te wassen in de wasmachine.Topper het prijzenpaleis

Welke topper is goed voor je rug?

Een topper is een dunne laag matras die bovenop een bestaand matras wordt gelegd. De topper fungeert als een extra comfortlaag en is verkrijgbaar in verschillende materialen, zoals schuim, koudschuim of dons. Het is een populaire oplossing voor mensen die op zoek zijn naar extra comfort, maar niet willen investeren in een nieuw matras. De topper verbetert het ligcomfort, corrigeert eventuele oneffenheden in het bestaande matras en kan ook bijdragen aan een betere nachtrust door het verminderen van drukpunten en het bevorderen van een juiste houding tijdens het slapen.

Waaruit bestaat een boxspring?

  1. Metalen frame: het frame van een boxspring bestaat uit stevig metaal en zorgt voor de basis van het bed.

  2. Oplegplaat: de oplegplaat ligt bovenop het metalen frame en biedt extra steun.

  3. Pocketveren: de pocketveren liggen op de oplegplaat en vormen de kern van de boxspring. Deze veren bewegen onafhankelijk van elkaar en bieden het lichaam extra steun en comfort.

  4. Schuim: sommige boxsprings bevatten ook schuimlagen, die extra comfort en ondersteuning bieden.

  5. Matras: de boxspring wordt afgewerkt met een matras, die verkrijgbaar is in verschillende materialen en comfortniveaus.

  6. Hoofdbord: sommige boxsprings hebben ook een hoofdbord, dat fungeert als een aanvulling op het uiterlijk van het bed en een comfortabele leuning biedt voor het lezen of tv-kijken in bed.

 


Je wil meer weten over?

Bekijk meer