De gepaste matras

Het kiezen van de juiste matras is cruciaal voor een goede nachtrust en het verbeteren van uw slaapkwaliteit. Hier zijn een aantal factoren om in gedachten te houden bij het maken van uw keuze:

 1. Comfort: Kies een matras die comfortabel is voor u, zodat u zich ontspannen en op uw gemak voelt.
 2. Steun: Kies een matras die uw lichaam de juiste steun geeft, waardoor uw spieren ontspannen en uw bloedsomloop wordt gestimuleerd.
 3. Lichaamspositie: Overweeg uw favoriete slaappositie, of u rug, buik of zijslaper bent. Dit zal u helpen bij het bepalen van de juiste matrastype en -hardheid voor u.
 4. Gewicht: Overweeg uw gewicht bij het kiezen van de juiste matras. Een zwaardere persoon heeft mogelijk een stevigere matras nodig om voldoende steun te bieden.
 5. Persoonlijke voorkeur: Overweeg uw persoonlijke voorkeur voor materiaal, zoals bijvoorbeeld traagschuim, binnenvering of natuurlijk latex.
 6. Prijs: Bepaal uw budget en overweeg de verschillende opties die binnen uw budget vallen.

 

Het is ook aan te raden om verschillende matrassen te proberen voordat u uw definitieve keuze maakt. Veel winkels bieden proefslapen aan, zodat u uw matras goed kunt uitproberen en beoordelen.

Onthoud dat de juiste matras voor u afhankelijk is van uw persoonlijke voorkeur en lichamelijke eisen. Door de juiste matras te kiezen, kunt u de kwaliteit van uw slaap verbeteren en zo uw algehele welzijn verbeteren.

analyseer welke matras bij welke slaapfases het beste past

De keuze van een matras hangt af van verschillende factoren, waaronder uw slaaphouding, gewicht, lichaamstype en persoonlijke voorkeur. Hieronder vindt u een overzicht van verschillende matrassen en de bijbehorende slaapfases:

 

 • Memory foam matras: dit type matras past het beste bij zijslapers of rugslapers, omdat het zich vormt naar het lichaam en drukpunten vermindert. Dit resulteert in een betere bloedcirculatie en een verminderd risico op rug- en nekpijn.

 

 • Traagschuim matras: dit type matras is zacht en stevig tegelijkertijd, waardoor het geschikt is voor zij- en rugslapers. Het bevordert een juiste houding en biedt veel ondersteuning voor het lichaam.

 

 • Pocketveermatras: dit type matras is stevig en biedt veel ondersteuning voor het lichaam. Het is geschikt voor rug- en buikslapers, omdat het het lichaam op de juiste manier ondersteunt en vervorming voorkomt.

 

 • Latex matras: dit type matras is stevig, maar ook elastisch. Het is geschikt voor zij- en rugslapers en biedt goede ondersteuning voor het lichaam. Het is ook een goede keuze voor mensen met allergieën, omdat het hypoallergeen is.

 

 • Waterbed matras: dit type matras is verkrijgbaar in verschillende hardheden en is geschikt voor mensen die op zoek zijn naar aanpasbaar comfort. Het is geschikt voor rug- en buikslapers en biedt veel ondersteuning voor het lichaam.

 

Opmerking: de keuze van een matras hangt uiteindelijk af van persoonlijke voorkeur en comfort, dus het is belangrijk om meerdere matrassen uit te proberen voordat u een beslissing maakt.

Wij hebben in onze toonzaal alle matrassen ter beschikking en klaar om getest te worden.