Waarom een boxspring?

Wat is een boxspring?

De benaming boxspring komt uit het Engels en is simpel gezegd een bak met veren (box spring). Deze beklede box met veren is de fundering voor het matras en staat op poten van metaal of hout. In feite is het een verhoogde bedbodem. In de box zitten bonell veren of pocketveren.

Waar kan je een boxspring kopen?

De boxspring is in België aan een opmars bezig. Deze heeft zijn oorsprong uit de hotelindustrie.

De ervaring van luxe hotelbed kan je dus vergelijken met het slapen in een boxspring.

Waarom is een topper noodzakelijk bij een boxspring?

Een topper is dunne matras die de onder liggende pocketvering matras ontlast. Hierdoor gaat de pocketveringmatras langer mee. De hoes van een topper is ook kleiner waardoor deze gemakkelijker is om te wassen in de wasmachine

Welke topper is goed voor je rug?

Bij rugklachten is een traagschuim topper dus een uitstekende keuze. Een traagschuim topper is echter minder geschikt als je het snel warm in bed hebt. Traagschuim toppers worden namelijk als relatief warm ervaren. Ook bij deze topper kun je weer kiezen uit een Classic en Premium variant.

Hoe werkt een boxspring?

Heel simpel gezegd is een boxspring een bedbodem met springveren. De boxspring zelf is dus een beklede bak van hout of metaal, met hierin een metalen (of houten) frame met poten en een kern van pocketveren. Bij een boxspring met pocketveren zijn alle veren afzonderlijk van elkaar in kleine zakjes (pockets) verpakt.