Het mysterie van de matrassen maten ontrafeld

Het kiezen van de juiste maat matras kan een uitdaging zijn, vooral als je niet bekend bent met de verschillende maten die beschikbaar zijn. Deze gids zal het mysterie van de matrassen maten ontrafelen en je helpen de juiste maat te kiezen voor jouw behoeften.

Single of eenpersoonsmatras

De standaardmaat van een eenpersoonsmatras is 90 x 200 cm. Dit is een goede keuze voor kinderen, tieners of volwassenen die alleen slapen en beperkte ruimte hebben.

Twijfelaar of kleine tweepersoonsmatras

Een klein tweepersoonsmatras, ook wel een twijfelaar genoemd, meet meestal 120 x 200 cm. Dit is een goede optie voor een persoon die iets meer ruimte wil of voor twee personen die comfortabel dicht bij elkaar willen slapen.

Standaard 2 persoonsmatras

Een standaard tweepersoonsmatras is 140 x 200 cm. Dit is geschikt voor twee personen, maar biedt elke persoon minder bewegingsruimte dan een king- of queen-size matras.

Queen of queensize matras

Een queensize matras meet 160 x 200 cm en biedt meer ruimte voor koppels of voor één persoon die veel bewegingsruimte wenst.

King of kingsize matras

Een kingsize matras is 180 x 200 cm en biedt volop ruimte voor koppels die willen kunnen bewegen zonder de andere persoon te storen.

Super king of superkingsize matras

Een superkingsize matras is de grootste standaardmaat en meet 200 x 200 cm. Dit is de ultieme luxe en biedt meer dan genoeg ruimte voor twee personen om comfortabel te slapen.

Conclusie

Het kiezen van de juiste maat matras is een belangrijke beslissing die invloed heeft op je slaapkwaliteit. Houd bij het kiezen van een matras rekening met de grootte van je slaapkamer, of je alleen of met een partner slaapt en hoeveel bewegingsruimte je wenst.

Veelgestelde vragen

  1. Wat is de standaardmaat van een eenpersoonsmatras? De standaardmaat van een eenpersoonsmatras is 90 x 200 cm.
  2. Wat is de standaardmaat van een tweepersoonsmatras? De standaardmaat van een tweepersoonsmatras is 140 x 200 cm.
  3. Wat is de standaardmaat van een queensize matras? De standaardmaat van een queensize matras is 160 x 200 cm.
  4. Wat is de standaardmaat van een kingsize matras? De standaardmaat van een kingsize matras is 180 x 200 cm.
  5. Wat is de standaardmaat van een superkingsize matras? De standaardmaat van een superkingsize matras is 200 x 200 cm.